Οι ενημερώσεις είναι σημαντικές για τις ιστοσελίδες μου?

Μοιραστείτε το:

Η κύρια ανησυχία σχετικά με τις ενημερώσεις του WordPress είναι ότι μερικές φορές μπορούν να σπάσουν τον ιστότοπό σας. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως:

  1. Η ενημέρωση ενδέχεται να μην είναι συμβατή με το τρέχον θέμα ή τις προσθήκες σας.
  2. Η ενημερωμένη έκδοση ενδέχεται να εισαγάγει ένα νέο σφάλμα.
  3. Η ενημέρωση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του ιστότοπού σας με τρόπο που δεν περιμένετε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ενημερώσεις του WordPress είναι ασφαλείς και δεν θα προκαλέσουν προβλήματα. Ωστόσο, είναι πάντα καλή ιδέα να είστε προετοιμασμένοι για την πιθανότητα ότι κάτι θα μπορούσε να πάει στραβά. 

Ακολουθούν ορισμένα πρόσθετα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε μετά από μια ενημέρωση του WordPress:

  1. Όλα τα πρόσθετά σας εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά.
  2. Ο ιστότοπός σας εξακολουθεί να φορτώνει και να εμφανίζεται σωστά.
  3. Οι φόρμες επικοινωνίας σας εξακολουθούν να λειτουργούν.
  4. Τα γραφικά στοιχεία κοινωνικών μέσων εξακολουθούν να λειτουργούν.
  5. Η παρακολούθηση αναλυτικών στοιχείων εξακολουθεί να λειτουργεί.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπός σας WordPress είναι πάντα ενημερωμένος και ασφαλής.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο διακοπής του ιστότοπού σας μετά από μια ενημέρωση:

  1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας τακτικά.Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να επαναφέρετε τον ιστότοπό σας στην προηγούμενη κατάστασή του.
  2. Δοκιμάστε την ενημέρωση σε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης πριν ενημερώσετε τον ζωντανό ιστότοπό σας.Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν πιθανά προβλήματα προτού επηρεάσουν τον ζωντανό ιστότοπό σας.
  3. Ενημερώστε μόνο τον πυρήνα, τα θέματα και τις προσθήκες του WordPress από επίσημες πηγές.Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου λήψης ενός κατεστραμμένου ή κακόβουλου αρχείου.
  4. Παρακολουθήστε τα νέα και τις σημειώσεις έκδοσης του WordPress.Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τυχόν πιθανά προβλήματα με τις επερχόμενες ενημερώσεις.

Οι ενημερώσεις είναι σημαντικές για τις ιστοσελίδες για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων:

Ασφάλεια: 

  • Οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της ιστοσελίδας από κακόβουλο λογισμικό και επιθέσεις.

Ευκολία χρήσης: 

  • Οι ενημερώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ευκολία χρήσης που μπορούν να κάνουν την ιστοσελίδα πιο φιλική προς τον χρήστη.

Λειτουργικότητα: 

  • Οι ενημερώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά ή βελτιώσεις στην υπάρχουσα λειτουργικότητα.

Συμβατότητα: 

  • Οι ενημερώσεις μπορεί να είναι απαραίτητες για να διατηρηθεί η συμβατότητα της ιστοσελίδας με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των λογισμικών και των εφαρμογών που χρησιμοποιεί.

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά από μια ενημέρωση του WordPress, μην πανικοβληθείτε. Συνήθως υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα:

  1. Επαναφέρετε τον ιστότοπό σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας.
  2. Επικοινωνήστε με τον προγραμματιστή του θέματος ή της προσθήκης που προκαλεί το πρόβλημα.
  3. Αναζητήστε βοήθεια στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι πόροι για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα WordPress.

Για αυτά και άλλα πολλά είναι καλύτερα να αναλάβει την ευθύνη καλής λειτουργίας και σωστής ενημέρωσης ο συνεργάτης σας στην πληροφορική ή ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας σας.

Συνήθως η αμοιβή είναι ελάχιστη, η βοήθεια όμως για εσάς απεριόριστη και κυρίως η λειτουργία του ιστοχώρου σας… συνεχής και αναπόσπαστη.